Haber

Gönüllü eğitmenler dezenformasyonla mücadele için eğitim verecek

Edirne’de Cumhurbaşkanlığı 2023 Yıllık Programı çerçevesinde bilgi kirliliği, saçma sapan haberler ve kara propagandaya karşı “Dezenformasyonla Mücadelede Kurumlar Arası İşbirliği” protokolü imzalandı.

Edirne Valiliği, Cumhurbaşkanlığı İrtibat Bürosu, Edirne Bölge Müdürlüğü, İl Gençlik ve Gençlik Kolları himayesinde yürütülen proje SporMüdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Yeşilay Derneği Edirne Şubesi tarafından yürütülecektir.

Dezenformasyona karşı daha az dirençli ve sosyal medyaya en çok maruz kalan gençleri farklı öğrenme tekniklerini kullanarak bilgilendirmek, daha sorumlu bir medya okuyucusu ve sosyal medya kullanıcısı olma konusunda farkındalık yaratmak ve sosyal medya ile mücadele etmek amacıyla başlatılan proje kapsamında başlatılan proje kapsamında; Dijital medyadaki dezenformasyon, İrtibat Başkanlığı Başkanlığı Edirne Bölge Müdürlüğü tarafından Gençlik Merkezi ve Yeşilay gönüllülerine üye 25 gence bir haftalık “Gönüllü eğitmen eğitimi” verilecek.

Eğitimi başarıyla tamamlayan gönüllüler, 14-29 yaş arasındaki vatandaşlara bilgi aktaracak.

Pilot il Edirne

Proje kapsamında pilot il olarak seçilen Edirne’de protokol imzalandı.

Edirne Valisi Kürşat Kırbıyık, Valilikte düzenlenen imza programında yaptığı konuşmada, projenin kısa sürede tüm Türkiye’de hayata geçeceğini öngördüklerini söyledi.

Dezenformasyonla mücadele kapsamında kentte değerli bir adım atıldığının altını çizen Kırbıyık, şunları kaydetti:

“Son yıllarda fark edilen konulardan biri de sosyal medya okuryazarlığı. Yani nasıl ki çocuklarımızı örgün eğitim veren okullara götürüp birinci sınıfta alfabeyi öğreterek okur-yazar hale getiriyorsak, sosyal medyanın da böyle bir özelliği var. bir taraf.Çünkü bunu hep birlikte görüyoruz zaman zaman.Bazen masum bir şekilde başlıyor.farklı sebeplerden…

Kötü niyetli adli sicil kayıtları da dahil olmak üzere tüm boyutlarıyla övünmenin hızla gerçeğin çok ötesine taşınabileceğini görüyoruz. Bunu önlemek bizim sorumluluğumuzdur. Sadece kamusal alanda olanlara değil vatandaşlarımıza da sorumluluklarımız var. Bu alanda toplumu ve gençlerimizi bilinçlendirmek adına projenin çok faydalı olacağına inanıyorum.”

Kırbıyık, proje taraflarına teşekkür etti.

“Edirne örneği tüm Türkiye’ye yayılacak”

İletişim Başkanlığı Edirne Bölge Başkanı Uğur Ülgen de proje hakkında bilgi verdi.

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi Uzmanı Ümmühan Yücel, dezenformasyonla mücadelenin hem bireysel hem de devletler nezdinde ele alınması gereken bir alan olduğunu söyledi.

Yücel, sosyal medyada beğeni ya da retweet yaparken öğrencileri “bu doğru olabilir” ya da “gerçek bu olmayabilir” düşünce koridorunda bırakmayı amaçladıklarını kaydetti.

Projenin sonuçlarını değerlendireceklerinin altını çizen Yücel, “Bu projenin bilimsel olarak eksiklikleri neler, sonuçlar nasıl desteklenmeli, sonuçlar nasıl geliştirilebilir? Bunlar bilimsel olarak analiz edilecek ve inşallah Edirne örneği yaygınlaşacak.” Türkiye’nin her yerinde ümidimiz bu. Bu bir başlangıç ​​diyebilirim.” dedim.

Konuşmaların ardından protokol; Ülgen, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı, Gençlik ve Spor İl Müdürü Selim Ak ve Türkiye Yeşilay Derneği Edirne Şube Başkanı Müzekka Bayrak tarafından, Kırbıyık Valisi’nin onayı ile imzalandı.

incesuajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu