Haber

Yardım TIR’larının Gazze’ye gittiğine dair dezenformasyon iddiaları doğru değil

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Gazze’ye giden yardım tırlarıyla ilgili açıklamaya şu yanıtı verdi: “BM, Gazze Şeridi’ne giren tırların denetlenmediğini söyledi. Bunun Hamas’a başka roket değil de insani yardım olduğunu nereden biliyoruz?” İddiaların doğru olmadığını belirtti.

Merkezden yapılan açıklamada, yapılan araştırma sonucunda dezenformasyonun New York Times gazetesinin yanlış aktardığı bir haberden kaynaklandığının belirlendiği belirtildi.

Gazete, 21 Ekim tarihli haberinde, Birleşmiş Milletler (BM) Sözcüsü Stephane Dujarric’in “Refah Sınır Kapısı’ndan geçen 20 tırın silah veya diğer kaçak mallar açısından kontrol edilmediğini söylediğini” ve gazetenin bu hususta düzeltme metni yayınladığını belirtti. bu haberler.

Düzeltmede, “Baş Sözcü Stephane Dujarric’in sözleri yanlış aktarıldı. Sayın Dujarric, Mısır’dan Gazze’ye geçen ilk yardım konvoyunun silah açısından denetlenmediğini söylemedi.” ifadesi yer alıyor. Açıklamada İsrailli yetkililerin de yardım tırlarının Gazze’ye girmeden önce tamamen kontrol edildiğine dair açıklama yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, “Bazı sosyal medya hesapları, Gazze’ye giden yardım tırlarıyla ilgili şu açıklamayı yaptı: ‘BM, Gazze Şeridi’ne giren tırların denetlenmediğini söyledi. Bunun Hamas’a roket değil insani yardım olduğunu nereden biliyoruz? ?’ Bu tezler doğru değil.” Onun sözleri yer aldı.

haber-babaeski.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu