Haber

Bakan Soylu talimat verdi, siparişler teslim edildi

Kütahya’da engelli ve yakınlarının sosyal hayata ve istihdama katılımını sağlamak amacıyla ‘Afet Bilinci ile Engelimi Yenerek Kazanıyorum’ projesi ile yastık, oyuncak, battaniye görünümünde çok fonksiyonlu çalışmalar hayata geçirildi. afetlerde kullanılan sipariş üzerine tamamlanmıştır. Son olarak İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla AFAD Genel Başkanlığı adına sipariş edilen bin 500 adet oyuncak görünümlü battaniye tamamlanarak teslim edildi.

Kütahya Biyonik Kulaklı İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği tarafından 1 yıl önce engelliler ve yakınları için başlatılan ‘Afet Farkındalığı ile Engelimi Yenerek Kazanıyorum’ projesi ile projede alınan siparişler tamamlanarak teslim ediliyor. . Daha önce Kızılay, Kütahya AFAD Müdürlüğü ve Sevgi Evleri’nde çocuklar için çalışan engelli yakınları, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla AFAD Genel Başkanlığı adına sipariş edilen bin 500 adet oyuncak görünümlü battaniye tamamlanarak teslim edildi. .

“Eğitim materyali olarak gösterip, biyonik kulaklığı çocuklarımıza hediye ediyoruz”

Kütahya Biyonik Kulaklar İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Nimet Sarıkaya, “Siparişler devam ettiği sürece daha fazla engelli ve yakınına istihdam sağlayarak hem sosyal hem de maddi yönden rahatlatmak adına projemizi sürdürmek istiyoruz. .” Kütahya Valiliği, Kızılay, AFAD, Dumlupınar Üniversitesi ve Yeşilay proje ortaklarımızdır. Projemiz kapsamında engelli ve yakınlarına istihdam sağlamayı, onlara hem mesleki eğitim vermelerini hem de maddi kazanç sağlamayı hedeflediğimiz bir proje yazıp İçişleri Bakanlığı’na sunduk. Proje kapsamında bir atölye açtık ve biyonik mutfak adı altında engellilerin eğlenebileceği bir mutfak düzenledik. Bu projede engelli ve sporcularımız materyallerle eğitilirken, aileler de gelip dikiş dikmeyi mesleki eğitim olarak bizden öğrendi. Şu anda oyuncak hatta yastık gibi görünen kendi tasarımımız bir çalışmamız var ve açıldığında 160’a 120’lik bir battaniyemiz oluyor. Bu oyuncak ayı aynı zamanda bir eğitim aracıdır. Çünkü biyonik kulaklık cihaz takıldıktan sonra sıfır yaş olarak kabul edildiğinden yeni doğmuş bir bebek gibi oluyor ve biz de bunu bir eğitim aracı olarak gösteriyor ve biyonik kulaklığı bu oyuncak aracılığıyla çocuklarımıza veriyoruz. Bu çalışma annemizin engelli bir yakınının tasarımıdır. Bir yıl önce başladığımız bu proje kapsamında bugüne kadar 450 Kızılay, 450 AFAD ve 100 sevgi konutunu çocuklarımıza gönderdik. Bu yıl sonunun prestijiyle projemiz bitiyordu ama proje bittikten sonra sürdürülebilirliği hedefliyoruz. Atölyemiz kapanmadan daha fazla engelli yakınımıza ulaşmak ve onlara daha fazla istihdam sağlamak amacıyla 15 engelli ve 15 engelli ile projemize başladık ve devam ediyoruz.

Bakandan yeni talimat

Yeni siparişlerin Bakan Süleyman Soylu tarafından verildiğini belirten Sarıkaya, “Kütahya’da 2 atölye açtık. Çok iyi bir gelişmeydi. İçişleri Bakanlığımız da AFAD Başkanlığı adına 1.500 adet sipariş vererek bize destek oldu. Artık ilçelerdeki atölye sayımızı da aşmaya başladık. İlk atölyemizi Aslanapa’da açtık, ikinci atölyemizi de Dumlupınar’da açacağız. Aldığımız siparişler devam ettiği sürece daha çok engelli ve yakınlarına istihdam sağlayarak hayatlarına dokunmak, onları hem sosyal hem de maddi yönden rahatlatmak için projelerimize devam ediyoruz. Projemizin sürdürülebilirliği adına adını aldığımız 1500 adet afet yönetimini Süleyman Soylu Bey’i bakanımızın talimatıyla teslim edeceğiz, herkesin her anlamda keyifli ve huzurlu geçmesini temenni ediyorum. Bize bu imkanı sağlayan İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya ve Kütahya Valisi Ali Çelik’e teşekkür ediyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu