Haber

AK Partili Kaşir, “Siyasette Kadın Akademisi” eğitim programında konuştu

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanı Ayşe Keşir, “Kadının siyasete katılımı, kadının işgücü piyasalarına katılımı, kadının karar mekanizmalarında yer alması, eğitimden önce bunların hepsini konuşabiliriz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz” dedi. dedim.

Keşir, Ankara’da “Siyasette Kadın Akademisi” programında “Kadın, Aile ve Çocuk Politikaları” dersini verdi.

“AK Parti’yi kurarken bunu özellikle başörtülü kardeşlerimiz için söylüyorum, milletvekili oluruz, milletvekili oluruz diye yola çıkmadık. Kariyer planlamasıyla siyasete girmedik. diyen Kashir, bu ülkenin kadınlarının 20 yılda eğitimde fırsat eşitliğini yakaladığını sözlerine ekledi.

AK Parti’nin kuralları çiğnediğini belirten Keşir, kadınlar başta olmak üzere tüm seçimlerde kadınlarla birlikte yol yürüyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kadın erkek omuz omuza siyaset yapma geleneğinin mimarı olduğunu söyledi.

Türkiye’de kadınların daha önce siyasi nedenlerle veya imkansızlıklar nedeniyle eğitim ve çalışma hayatında yer almadığına işaret eden Keşir, 2002’de AK Parti’nin iktidara gelmesiyle kadınların eğitimde fırsat eşitliğini yakaladığını kaydetti.

“Eğitim her şeydir”

“Her şey eğitim için, siyasete katılım için, kadın hakları için” diyen Keşir, AK Parti’nin söz verdiği yasakları kaldırdığına, bugün 209 üniversite ve 81 ilde kız çocuklarının üniversite eğitimine erişebildiğine dikkat çekti.

Kaşir, “Kadınların siyasete katılımı, kadınların işgücü piyasalarına katılımı, kadınların karar alma mekanizmalarında yer alması, eğitimden önce bunların hepsini konuşabiliriz. Eğitim olmadan hiçbir şey olmaz” dedi. dedi.

“KADES gurur duyulacak bir uygulama”

Kadına yönelik şiddetle mücadelede yapılan çalışmalara da değinen Kesir, “Kadına yönelik şiddetle mücadelede Avrupa’ya örnek olmuş bir Türkiye var.” dedim.

Keşir, “2005 yılındaki yönetmeliğimiz çok köklü bir yönetmelik. Bu yönetmelikte aile içi şiddet ve kadına yönelik şiddetin suç olduğunu getirdik. Yine cinsel saldırı tanımını yaptık. Kanunlarda cinsel saldırı tanımı yoktu. bu ülkenin vatanını biz getirdik.” dedi.

Şiddet Önleme ve İzleme Merkezlerinden bugüne kadar 1 milyon kişinin yararlandığını kaydeden Keşir, kadınların şiddete maruz kaldıkları andan itibaren ilk başvurdukları yerlerin bu merkezler olduğunu söyledi.

Türkiye için KADES’in (Kadın Destek Uygulaması) gurur duyulacak bir uygulama olduğunu vurgulayan Keshir, “Bu uygulama Avrupa’da en iyi uygulama ödülünü aldı. Belçika ve Fransa da kendi ülkelerinde bu uygulamayı kopyalıyor.” dedim.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu